وبلاگ

انواع شیر های لوله کشی

انواع شیر ها در لوله کشی

تاریخ بروزرسانی: 1401/04/29

شناخت انواع شیرهای لوله کشی از آنجایی که نقش بزرگی در سیستم های لوله کشی دارند بسیار مهم است. این دستگاه های مکانیکی برای تنظیم، هدایت و کنترل جریان آب طراحی شده اند. آنها این کار را با بستن، باز کردن یا مسدود کردن جزئی مسیر جریان سیال انجام می دهند. شیرآلات لوله کشی معمولا از مواد مختلفی مانند پی وی سی، برنز، برنج و … ساخته می شوند که در این مقاله از پاساب می خواهیم در مورد انواع شیر های لوله کشی و مزایای آنها صحبت کنیم.

انواع شیرهای لوله کشی

حال بیایید ببینیم انواع مختلف شیرهای لوله کشی چیست.

شیر توپی

شیرهای توپی از انواع شیرهای رایج هستند و بسیار قابل اعتماد هستند. آنها می توانند جریان آب را تنظیم کنند. این شیرها انواع مختلفی دارند از جمله شیر توپی 3 طرفه، شیر توپی شناور، شیر توپی 3 تکه بدنه و ….

دریچه های توپ دارای یک کره چرخان هستند که حاوی یک سوراخ است. این سوراخ به یک دسته اهرمی متصل است. دسته برای استفاده از شیر است. هنگامی که شیر در حالت باز قرار می گیرد، سوراخ و لوله ها در یک خط قرار می گیرند و آب می تواند از آن عبور کند. حالت بسته زمانی است که سوراخ عمود بر لوله ها باشد. این موقعیت مسیر جریان آب را مسدود می کند. هنگامی که اهرم عمود بر لوله باشد، نشان دهنده بسته بودن شیر است. وقتی در راستای لوله ها قرار می گیرد نشان می دهد که شیر باز است.

از مزایای این نوع شیر می توان به قابلیت آب بندی کامل در هنگام بسته بودن شیر اشاره کرد. در مقایسه با شیرهای گالوب، شیرهای توپی کوچکتر و سبک تر هستند. آنها یک نقطه ضعف نیز دارند: آنها کنترل دقیق جریان را به دلیل توقف های مثبت ندارند. این توقف ها صفر درجه، 45 درجه و 90 درجه هستند.

این شیرها از جمله انواع شیرهای لوله کشی هستند که در ساختمان های تجاری و مسکونی، تصفیه خانه های فاضلاب، سیستم های آبرسانی و کارخانه های شیمیایی جهت هدایت جریان، جلوگیری از برگشت جریان، تنظیم فشار آب و قطع دسترسی آب به داخل سیستم مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع شیر های در لوله کشی

شیر دروازه

شیرهای دریچه ای نیز از انواع پرطرفدار شیرآلات لوله کشی هستند. آنها به طور گسترده ای در سیستم های لوله کشی استفاده می شوند. دریچه های دروازه حاوی یک دروازه فلزی گوه ای شکل هستند. این دروازه را می توان از طریق یک دسته یا دستگیره پایین آورد. این فرآیند شیر را قادر می سازد تا جریان آب را متوقف کند یا به آن اجازه دهد به جریان خود ادامه دهد. دریچه های دروازه ای انواع مختلفی دارند از جمله دریچه های گیت گوه ای انعطاف پذیر، دریچه های دروازه ای بدون بالا آمدن، دریچه های دروازه ای گوه ای جامد و غیره.

آنها فقط می توانند جریان آب را باز یا بسته کنند و برای کنترل جریان استفاده نمی شوند. آنها می توانند برای آب، روغن روان کننده، بخار، گاز سوخت، هوا و غیره استفاده شوند.

دریچه های دروازه دارای مزایای بسیاری از جمله توانایی گیت در جمع شدن کامل به داخل بدنه هستند. این نوع شیر باز و بسته می شود و به دلیل این قابلیت فشار آب به تدریج اصلاح می شود. این فرآیند از لوله ها در برابر صدای کوبش چکش آب محافظت می کند.

از معایب شیر دروازه ای می توان به این نکته اشاره کرد که فقط برای بالا و پایین بردن شیر می توان به صورت دستی کار کرد. این فرآیند می تواند زمان بر و سخت باشد.

انواع شیر های در لوله کشی ساختمان

شیر پروانه ای

در میان انواع مختلف شیرهای لوله کشی، یکی دیگر از محبوب ترین آنها وجود دارد: شیر پروانه ای! این نوع شیر بسیار سبک و فشرده است. شیرهای پروانه ای انواع مختلفی دارند از جمله انتهای فلنجی، شیر پروانه ای افست دوبل، شیر پروانه ای افست سه گانه، شیر پروانه ای افست سه گانه، شیر پروانه ای افست صفر و غیره.

شیر پروانه ای حاوی یک دیسک فلزی چرخان برای باز و بسته کردن مسیر جریان است. این دیسک می تواند جریان آب را مهار کند و کل این فرآیند تصویری شبیه به پروانه ایجاد می کند و به همین دلیل به آن شیر پروانه ای می گویند.

آنها دارای مزایای متفاوتی از جمله سبکی و همچنین قیمت مقرون به صرفه آنها نسبت به شیرهای توپی هستند.

آنها معایب متعددی از جمله عملکرد کند و دوام کوتاه دارند.

انواع شیر در لوله کشی ساختمان

شیر گالوب

یکی دیگر از شیرهای محبوب در بین انواع شیرهای لوله کشی، شیر گلوب است. به دلیل شکلی که شبیه یک کره است به آن دریچه کره ای می گویند. دارای انواع مختلفی از جمله انواع زاویه، انواع Z و انواع Y می باشد. این شیر حاوی یک درپوش در انتهای میل سوپاپ است. با کمک یک پیچ و تاب بالا می آید یا پایین می آید.

دریچه‌های گلوب معمولاً برای محدود کردن جریان آب و همچنین تنظیم جریان استفاده می‌شوند. آنها برای کاربردهایی که جریان آب باید مرتباً تنظیم شود عالی هستند.

از مزایای شیرهای گلوب می توان به سهولت نگهداری و قابلیت تنظیم جریان اشاره کرد. آنها همچنین توانایی دریچه گاز و خاموش کردن را دارند.

عیب آنها این است که به دلیل بافل، جریان محدود می شود و به همین دلیل، شیر گلوب در شرایط کاملاً باز نمی تواند کار کند.

انواع شیر در لوله کشی ساختمان

شیر فشار

آخرین مورد در لیست ما از انواع مختلف شیرهای لوله کشی که محبوب هستند، شیر فشار شکن است. این شیر با نام های مختلفی مانند شیر تعادل فشار، شیر اطمینان فشار و شیر کاهنده فشار نامیده می شود.

این شیر شامل انواع مختلفی از جمله شیر اطمینان، دستگاه های فشار شکن از نوع بازبسته، شیر تخلیه خلاء، دستگاه های فشار شکن غیر بسته و غیره می باشد.

شیر کاهش فشار شامل یک فنر و دیافراگم است که تا حد خاصی تنظیم شده است. این حد بستگی به فشار منبع آب دارد. به دلیل طراحی منحصر به فرد خود، شیر فشار شکن برای سیستم های لوله کشی برای کاهش فشار آب تا حد مورد نیاز است که از سیستم لوله کشی و تجهیزات در برابر ترکیدگی محافظت می کند.

آنها دارای مزایای مختلفی از جمله اندازه مناسب و توانایی های عملیاتی کامل خود هستند. به علاوه، آنها برای بسیاری از کاربردهای مختلف مانند برج های آب، مخازن آب، آتش نشانی و غیره مناسب هستند.

آنها همچنین دارای معایبی هستند. به عنوان مثال، آنها ممکن است فشار را در خط لوله زمانی که فشار برگشتی وجود دارد کاهش دهند.

این تمام چیزی بود که در مورد انواع مختلف شیرهای لوله کشی باید بدانیم. کدام مورد علاقه شما است؟ در زیر کامنت بگذارید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید! و فراموش نکنید که در پاساب ثبت نام کنید تا اگر سوالی در ذهن دارید با کارشناسان ما صحبت کنید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *